Григор Димитров: Гордея се, че съм от Хасково и България

11:27, 13 фев 21 / Спорт 25 1883 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров зарадва сънародниците ни в Австралия. Той даде специално интервю на родния ни език за българската програма на местното радио „SBS“. Димитров изрази съжаление, че в утрешния мач срещу Доминик Тийм няма да има подкрепата на феновете от трибуните заради наложения локдаун в щата Виктория. Гришо сподели, че във време на пандемия се наслаждава на всеки един момент на корта, информира Gong.

„Със сигурност ще е различно без публика. Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома. В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички“, заяви Григор Димитров. „Аз съм от Хасково и България. Гордея се от този факт и това никой не може да ми го отнеме. Винаги ще опитвам да помогна и да допринеса за града“, допълни Гришо.

Димитров на осминафиналите на Australian Оpen

„Не искам да мисля за нивото си в момента. Изцяло фокусиран съм върху мачовете и подготовката си. Не мога да определя дали съм близо, или далеч от третото място в световната ранглиста. Един турнир може да направи голямата разлика. В момента на пандемията, когато не знаем дали утре ще излезем на корта или даден турнир ще се проведе, трябва да останем спокойни и да се възползваме от всеки един миг, да се наслаждаваме на това, което обичаме да правим“, завърши българският тенисист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама