Отвориха ГКПП „Кулата“ за влизане на тирове в България

18:00, 14 фев 21 25 2120 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Гърция отмени частично забраната за преминаване на автомобили с тегло над 3,5 тона през граничния пункт „Кулата-Промахон“. „Илинден- Ексохи“ остава затворен за всички автомобили.

В тази връзка от АПИ призовава шофьорите на тежкотоварни автомобили, които планират пътуване към Гърция, да отложат тръгването си до отваряне на граничните пунктове, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега и да се образуват колони на АМ „Струма“. 

Няма затворени участъци в страната

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия и няма затворени участъци. Над 900 машини на пътноподдържащите фирми са на терен, обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника. 

През нощта имаше частични затваряния на определени участъци за снегопочистване - на отсечки от автомагистралите „Тракия“ /на територията на областите София и Пазарджик/ и „Хемус“ /на територията на област София/ беше ограничавано движението на МПС над 12 т. В момента всички автомобили се пропускат и магистралите са проходими при зимни условия. Докато е било ограничено движението на АМ „Тракия“ за почистване, отново е имало навлезли в магистралата недобросъвестни водачи, което удължи периода на затваряне с над час.

Проходите - проходими при зимни условия

Високопланинските проходи са проходими при зимни условия. Ограничено е преминаването на автомобили над 12 т през проходите „Предела“, „Петрохан“ и „Троянски“, както и в проходите „Рожен“, „Печинско“ и „Превала“, където e забранено преминаването с ремаркета и полуремаркета.

За снегопочистването в събота и през нощта няма санкционирани пътноподдържащи фирми, тъй като не е имало основание за това. Оставаме нащрек и няма да допуснем компромис с качеството на почистването на пътищата и където установим, че поддържащата фирма не си е свършила работата, ще бъде санкционирана, заяви инж. Досев.

140 снегорина в София, автобусите за Витоша не се движат

Продължава извършването на обработки срещу заледяване и снегопочистване в София при минусови температури и обилен снеговалеж. В момента в активен режим са 140 снегопочистващи машини, които са терен и изпълняват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса, съобщиха от Столична община.

Почистват се приоритетно трасетата на градския транспорт, основни улици в районите, както и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Градският транспорт изпълнява редовните си маршрути при зимни условия, с изключение на автобусите за планината Витоша – 63, 66 и 93.

Автобусите на ски училищата и само автомобили с вериги се пропускат до Златните мостове. Аварийните екипи на общината и общинска полиция са на място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама