Доган няма да се връща в политиката

20:34, 11 фев 21 / Политика 25 2440 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Това написа почетният председател на ДПС Ахмед Доган в профила на ДПС във Facebook във връзка с номинацията му на депутат.

"Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря. ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението", подчерта Доган.

"Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати. Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образът на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди", посочи Доган.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движението за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето. Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори", обърна се той към членовете на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама