Премиерът позира пред табела за село Бойково

15:05, 11 фев 21 / Политика 25 2153 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Денят на премиера Бойко Борисов започна с инспекции. Заедно със зам.-министъра Николай Нанков, който напоследък е редовен негов спътник, от сутринта обикалят магистрали и пътища.

Премиерът изглежда е решил да разведри пътната обстановка с интересна снимка. На нея се вижда как Бойко Борисов позира пред табела за село Бойково. На снимката няма надпис, а само емотиконка с намигане.

Село Бойково е в Пловдивска област, с население от 111 души, по последни данни. Има две легенди за създаването на населеното място. В първата легенда се говори за дядо Драган, грижил се за тримата си внуци (Бойко, Явор и Сотир), останали сираци. След дълги години на работа в Беломорието, възрастният човек се заселва в северните скатове на Орфеевата планина. Там израстват внуците му. Бойко основава село Бойково, Явор прави това на мястото, където днес е село Яворово, а Сотир - село Сотир (Храбрино). Според Уикипедия друга легенда разказва, че поради епидемията от чума, която мори всичко, Бойко предлага и осъществява преместването на селото на сегашното му място. Селото бива кръстено на него.

Обиколката на министър-председателя започна с Околовръстния път, където преди няколко дни е стартирал ремонт. Борисов изтъкна, че търговете по обществените поръчки са изцяло електронни, защото това е начинът за борба с корупцията.

Ремонтира се и пътят Девин-Кричим, като се укрепва и подпорната стена в този участък. Премиерът се похвали и че напредва работата по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив- Асеновград.

Ремонтите не спират. Борисов отиде и до пътя Първенец- Лилково, където се извършват ремонти дейности и се укрепва свлачище в близост до разклона за село Ситово. Работи се и по участъка между селата Бойково и Брезовица.

Оставяме държавата в много по-стабилно състояние, отколкото преди години. Следващото правителство ще разполага с достатъчно средства за своите политики. Нека хората да решат“, заяви Бойко Борисов и подчерта, че през следващите години България ще получи близо 60 млрд. лева европейски средства.

Премиерът стигна и до АМ „Тракия“. „Политическите ни опоненти са известни с това, че почти нищо не са построили. А дори и малкото завършени обекти, които са оставили след себе си - ние днес ги ремонтираме. Такъв е и случаят с 52-километровия участък на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, който беше гордостта на "Тройната коалиция", премиера Станишев и регионалния му министър Гагаузов. Оставиха си ръцете на пътя, който сега е тежко компрометиран“, коментира Борисов и уточни, че само между връзката с АМ "Марица" и Чирпан се предвиждат ремонти на цели 9 големи пътни съоръжения. „На практика сега строим чисто нова магистрала“, изтъкна премиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама