Отстраниха тумор от камила в Стара Загора

17:50, 09 фев 21 / Любопитно 25 1717 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ветеринарни хирурзи и анестезиолози отстраниха 800-грамов тумор от камила във Ветеринарните клиники на Тракийски университет в Стара Загора. Операцията е първа и уникална за България. Собственици на животното са циркови артисти, които са били неотлъчно до камилата в продължение на дни, съобщават от университета. 

Снимка: Тракийски университет

Ветеринарните лекари споделят, че операцията на огромното животно е била истинско предизвикателство за тях. Те са се натъкнали на сложния случай при посещение за профилактичен преглед на животните в обекта, където ги отглеждат. Установяват, че има проблем в устната кухина със съмнения за тумор. Впоследствие диагнозата се потвърждава и заедно със собствениците, с цената на всички рискове, решават да извършат операция по отстраняване на туморното образование на 4-ти февруари.

Снимка: Тракийски университет

Операцията на 16-годишният Рамзес е успешна, а през цялото време той е придружаван от друга камила – своя приятел Зевс, тъй като не могат един без друг.

 Рамзес вече се възстановява и излиза на разходка в двора на ветеринарните клиники, заедно с приятеля си, в очакване на да бъде изписан, за да се върне отново на сцената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама