В листите на ГЕРБ ще има нови в политиката, но не неизвестни лица

10:05, 09 фев 21 / Политика 25 2399 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам. ГЕРБ пак ще спечели парламентарните избори, заяви в ефира на БНР политическият анализатор и член на партията Георги Харизанов. Според него това че за пореден път градската общност се ребрандира, а „Обединени патриоти“ ще се явят на изборите поотделно не са новини.

ГЕРБ започва с „проветряването“

Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „Демократична България“, но червената линия, които са начертали и поведението им в последните години, не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, посочи Харизанов.

Запитан има ли нагласа ГЕРБ да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, той отговори: „Неизвестни не. Може би нови в политиката, но не неизвестни“. Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото“, допълни Харизанов и подчерта, че обновяването на листите не би трябвало да е самоцел.

По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори. „Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите“, посочи Харизанов.

Най-големият фен на Борисов не иска вече да е депутат

На въпрос дали бившият вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБ за предстоящия вот, той каза: „Всяка партия би трябвало да бъде много щастлива, ако той се съгласи да бъде неин кандидат.“

Георги Харизанов е номинирал трима, един от които е премиерът Бойко Борисов. Самият Харизанов не желае да е кандидат за депутат и уточни, че ще си направи отвод, ако бъде номиниран.

Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, прогнозира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама