Основните грешки при готвене у дома

19:30, 05 фев 21 / Любопитно 25 2390 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американското списание „Real Simple“ посочи най-разпространените грешки, които домакините допускат при готвене у дома.

Първата грешка е да не прочетете рецептата до края преди да започнете да готвите. Както отбелязва вестникът, приготвянето на съставките и внимателното изучаване на инструкциите са сред най-важните изисквания за правилното изпълнение на рецептата.

Чести симптоми на дефицита на витамин D

Друга грешка е да препълвате тигана, когато пържите нещо. Ако сложите съставките една върху друга в препълнен тиган, те няма да получат желаната хрупкава коричка, пише БГНЕС.

Често срещана грешка при приготвянето на тестени изделия е да забравите да сложите достатъчно сол във водата. Пастата абсорбира вода по време на готвене, така че трябва да добавите достатъчно сол, за да я овкусите по време на готвенето.

Най-добрата храна за жените

Друга грешка е използването на недобре съхранени сушени подправки. Те губят аромата си с течение на времето. Пресните билки могат напълно да преобразят вкуса на едно ястие, докато изсушените няма да постигнат този ефект.

Пропуск е използването на тъпи ножове. Редовното заточване на ножовете помага не само да спестите време и усилия, но също така прави процеса на готвене по-безопасен, отбелязва вестникът.

Последната от изброените грешки е игнорирането на факта, че по време на приготвянето ястието трябва постоянно да се опитва. Независимо от времето за готвене и количеството на необходимите съставки почти винаги е нужна корекция, за да бъде приготвеното „вкусно според вашите предпочитания”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама