Американското списание „Real Simple“ посочи най-разпространените грешки, които домакините допускат при готвене у дома.
Първата грешка е да не прочетете рецептата до края преди да започнете да готвите. Както отбелязва вестникът, приготвянето на съставките и внимателното изучаване на инструкциите са сред най-важните изисквания за правилното изпълнение на рецептата.
Чести симптоми на дефицита на витамин D
Друга грешка е да препълвате тигана, когато пържите нещо. Ако сложите съставките една върху друга в препълнен тиган, те няма да получат желаната хрупкава коричка, пише БГНЕС.
Често срещана грешка при приготвянето на тестени изделия е да забравите да сложите достатъчно сол във водата. Пастата абсорбира вода по време на готвене, така че трябва да добавите достатъчно сол, за да я овкусите по време на готвенето.
Друга грешка е използването на недобре съхранени сушени подправки. Те губят аромата си с течение на времето. Пресните билки могат напълно да преобразят вкуса на едно ястие, докато изсушените няма да постигнат този ефект.
Пропуск е използването на тъпи ножове. Редовното заточване на ножовете помага не само да спестите време и усилия, но също така прави процеса на готвене по-безопасен, отбелязва вестникът.
Последната от изброените грешки е игнорирането на факта, че по време на приготвянето ястието трябва постоянно да се опитва. Независимо от времето за готвене и количеството на необходимите съставки почти винаги е нужна корекция, за да бъде приготвеното „вкусно според вашите предпочитания”.
Добави коментар