Сачева: Президентът сякаш живее в лабораторни условия

18:20, 02 фев 21 / Политика 25 2144 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава. Това заяви пред bTV Деница Сачева - социален министър и областен координатор на ГЕРБ в Добрич, по повод критиките на Румен Радев към правителството.

Всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание. В момент, в който има съмнение, че твоят съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, но да коментираш хипотези и празни обвинения… Президентът също дължи отговори по теми, които са трудни, и теми, които са свързани например с неговите съветници“, коментира Сачева.

Президентството: Пламен Узунов няма общо с обществената поръчка за джиповете на МВР

По думите ѝ от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог с президента, но той винаги е отговарял с „безпочвени критики“. „Това е противодържавно поведение – не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това несериозно“, заяви социалният министър.

Относно обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя каза: „Не зная защо инвестираме толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо това кой как и с какъв ресурс и капацитет иска да управлява страната. За мен това е безидейност. Сериозни промени Изборния кодекс и то непосредствено преди изборите носят рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат“.

По думите ѝ дебатът за промени в Изборния кодекс трябваше да стартира по-рано, а сега цели просто да саботира изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама