Затварят напълно магистрала „Тракия“ за ремонт на „вълните“ край Чирпан

08:46, 02 фев 21 25 2546 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В следващите близо два месеца участъкът от магистрала „Тракия“ край Чирпан ще бъде затворен за движение. Причината е ремонт на двете платна в кошмарното трасе от 168 до 184 км.

Участъкът между пътната връзка с магистрала „Марица” и „Чирпан – Изток“ е с дължина 16,5 кмОчаква се дейностите да приключат около 25 март.

Строителните дейности са част от започналия през октомври поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ – от 156-ти до 208-ми км. Ремонтът на печално известния участък от автомагистрала „Тракия“ ще струва 70 млн. лева

Въпрос за милиони: Колко струва ремонтът на „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора?

Трафикът ще преминава по обходни маршрути.

В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“.

В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“.

От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан – Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ припомнят, че в края на декември приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама