Пътувайте до Североизточна България само в крайна нужда

11:50, 27 яну 21 25 2651 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Постепенно отпадат ограниченията за движение по планинските проходи в страната, но ситуацията в Североизточна България започва да се усложнява. Там се очакват сериозни валежи от сняг и навявания, обявиха на брифинг от Агенция „Пътна инфраструктура“.

1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника. 

Магистралите са проходими при зимни условия без ограничения за тежкия трафик. Камионите не се движат в проходите в Област Смолян и в направленията Белово – Юндола и Девин – Михалково. Вече няма ограничения в Петрохан, Шипка и Прохода на републиката. 

Очакват се сериозни валежи в областите Шумен и Добрич. Пътят Каварна – Шабла е затворен поради навявания, тежкият трафик е спрян през Шумен – Каолиново и Варна – Аксаково.

От АПИ нямат информация нито по магистралите, нито по републиканската пътна мрежа да има бедстващи хора и закъсали автомобили, предаде bTV. 

От пътната агенция съветват да пътуваме в Североизтока само при крайна необходимост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама