БСП поиска държавата да освободи бизнеса от данък сгради и такса смет

15:42, 26 яну 21 / Политика 25 2035 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП поиска държавата да освободи бизнеса от данък сгради и такса смет. Предложението важи за периода, в който фирмите са затворени и не работят, и се отнася и за бъдещи такива.

„Настояваме да се вземе централно решение да не се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса смет. Те не работят, те са затворени. Не произвеждат смет, но имат продължаващи задължения, заяви лидерът Корнелия Нинова. 

Тя поиска още да се отвори държавният резерв и да се освободят стоки от резерва за пазара.

Близо 2 млн. лв. са отишли за бизнеса в пандемията

Те ще бъдат на по-ниски цени, защото резервът не работи на печалба и не прави търговия. Резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти. Така ще се помогне и на тяхната ликвидност. Разбира се, да не отварят резерва, за да си правят далавери. Знаем какво се случва, когато се пипа там недобросъвестно", каза тя. По думите ѝ предложението е в подкрепа на българските граждани без работа, на българските производители и българското и родното производство.

От левицата са на мнение, че правителството задълбочава кризата във всички посоки, вместо да я решава, а Нинова посочи, че обещаните пари за бизнеса още не са получени.

„Това означава почти година закъснение от първата криза. Докато в Европа се взеха мерки от правителства и държавници още на втората седмица. 30 % от малките фирми вече са фалирали. Много фирми, които продължават да работят отчитат намаляване на оборотите си с до 50 %. Какъв е ефектът от това? Една тема, която е изключително важна за нашата партия, а мисля и за всички. Завършихме 2020 г. с 400 хил. нови безработни", коментира лидерът на социалистите, цитирана от БГНЕС.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама