Съветник на президента: Борисов подтиква Радев да наруши Конституцията с позиция за Навални

09:56, 26 яну 21 / Политика 25 2439 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министър-председателят подтиква президента да наруши Конституцията. По конституция външната политика се разработва от правителството, а не от държавния глава, заяви председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов по повод последните словесни престрелки между президента и премиера.

Борисов отново критикува президента заради темата „Навални“

„Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това. Никой не би казал например, че Еманюел Макрон не е защитник на демокрацията, а той не говори по темата за Навални“, каза проф. Маринов в ефира на bTV.

Според него различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.

Изборите

„Който и да дойде след изборите на власт, ако се държи така, както сегашните управляващи, ще получи същото отношение от президента“, каза Маринов. Би било прекрасно президентът и премиерът да се обединят, за да има честни избори, но ГЕРБ заяви, че не приема идеите на президента, смята съветникът на президента.

Радев пожела 4 април да бъде велик ден за възкръсващата демокрация

Що се отнася до датата за изборите, председателят на Стратегическия съвет при президента коментира: „Аз също бях привърженик на малко по-късна дата. Идеята да се отложи датата беше с оглед на това да се подготви изпълнителната власт, за съжаление такава готовност не бе дадена и затова вероятно не се отложи с много датата на вота".

Радев трябва да се кандидатира за втори мандат

Смятам, че президентът трябва да се кандидатира за втори мандат и ще се кандидатира", заяви Маринов, който подчерта, че държавният в момента има голям рейтинг и се ползва с доверието на хората.

Маринов не смята, че президентът разединява нацията, както твърдят управляващите. По неговите думи Радев е обединител на хората, а не на политическите клики и затова се получава разминаването в оценката за него.

Ако президентът се кандидатира за втори мандат, той ще търси подкрепа на принципна основа и от широка гражданска платформа, коментира Маринов. 

Напишете коментар
Коментари: 7
1 Анонимен 10:41, 26 яну 21

Защо Бойко не изрази страна замислете се ?

2 Епилепсия 10:43, 26 яну 21

Бъдете спокойни, Бойко ще го подтикнем към пандиза. Не му остава още много време на власт и без това си тръгват

3 Стромба 10:52, 26 яну 21

Сегашните управляващи не стават за нищо, ако се изберат пак, населението на България доста ще намалее

4 агроном 10:55, 26 яну 21

Би било прекрасно, ако Герб напуснат политиката. Тази сган трябва да бъде премахната от управлението

5 Фургон 10:58, 26 яну 21

Ако трябва да съдим по думите и действията на Борисов, той е разделителя на народа. Такъв тип човек не ни трябва, на дъното на всички класации сме заради него

6 Анонимен 11:00, 26 яну 21

Какво очаквате от Бойко та той е крадец гледа да прехвърли горещата топка на някой друг

7 Ракета 11:01, 26 яну 21

Смятам, че Герб изобщо не трябва да си правят планове за 4 мандат. Започват още от сега война, която изобщо не могат да победят. Все едно да пикае срещу вятъра

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама