Ресторантьорите на протест, ако не отворят на 1 февруари

15:38, 19 яну 21 25 3210 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме „италианския модел”. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов сред срещата на собствениците на заведения с управляващите в Министерство на здравеопазването.

На 15 януари стотици ресторанти в Италия отвориха врати без притеснение от санкциите. Неподчинението им беше в знак на протест срещу противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват бизнеса и ограничават правата и свободата на хората.

СБЛЪСЪК: Дискриминирани ли са част от заведенията?

Браншът у нас не е съгласен с предложението на властите ресторантите да отворят на 18 февруари. Друго предложение на правителството е нощните заведения да отворят на 1 март, но според Алибегов това е напълно неприемливо, предаде БГНЕС.

„Февруари е най-слабият месец в годината. Ние се обединяваме за 1 февруари“, категоричен е той. Собствениците на заведения не са съгласни и обектите им да работят до 22.30 часа, те настояват за работно време до 23.30 часа.

„Има тарикати, които мислят, че лъжат държавата”: Полицията спря нелегални партита в Пловдив

Алибегов коментира и установените нарушения на работа на заведения въпреки ограниченията. „Нашият бранш спазва мерките, но ако останем затворени, случаите ще станат много повече“, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама