След тоновете боклук: Столична община получи почти 1 млн. лв.

14:01, 19 яну 21 / София 25 2106 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По бюджета на Столична община Министерският съвет отпуска 965 000 за почистване на коритото на река Искър от язовир „Панчарево“ до корекцията при летище „София“, стана ясно на среща при премиера Бойко Борисов.

Плаващо сметище: Големи количества отпадъци по река Искър

Заедно с почистването на реката ще можем да изградим и велоалея и пешеходна алея покрай река Искър в района на „Панчарево“ и това да стане и място за разходка на хората. Всеки лев, инвестиран в превенция, се връща в пъти“, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от правителствената пресслужба.

Припомняме, че след проливните дъждове преди дни в река Искър край Своге се струпа огромна маса плаващ боклук. Сред изхвърленото имаше хладилници, телевизори, детски играчки, туби и бидони, гуми и седалки от автомобили. Няколко дни по-късно започна почистването, след като премиерът Бойко Борисов обеща да отпусне средства за това.

Започна почистването на острова от боклуци в река Искър

Освен за София Министерски съвет отпусна средства и за други места, пострадали от наводненията и проливните дъждове. Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 155 000 лева, за справяне с щетите от реката, която заля село Петърч. Общо на 947 310 лева възлиза подкрепата за община Лъки, като със средствата ще бъде укрепено срутището в село Дряново и ще бъде ремонтиран пътен участък. Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната от правителството с 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на река Туфча и улица в село Брезница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама