Днес е „син понеделник“

11:11, 18 яну 21 / Любопитно 25 2208 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сравнително наскоро експертите стигат до извода, че 18-и януари е най-депресиращият ден за текущата година. Астролозите вече определиха кои са най-опасните дни през настоящия месец, но към тях може да се добави и 18-о число, което мнозина смятат за не по-малко негативно. Не звездите и планетите са виновни за неблагоприятната му природа обаче, а собствените ни мисли, съобщи Нова телевизия.

Каква ще е годината на металния плъх?

Какво е „син понеделник“?

На 18 януари 2021 г. ще изживеем най-депресивния ден в годината, наречен „син понеделник“. Стана известно, че третият понеделник на януари е опасен ден. Защо експертите по биоенергия стигнаха до този извод?

Според изследванията около третия понеделник от новата година повечето хора започват да мислят за предизвикателствата, пред които ще се изправят тази година. По това време много хора също започват да си спомнят колко страхотно е било по празниците и усещат, че не искат да се връщат обратно към работата и рутината.

Втората причина са финансовите проблеми след празниците. Тревогата за парите винаги е много силна, защото никой не иска да навлиза в дългове. Трудно е и за тези, които пазят фигурата си, защото след празниците често натрупваме излишни килограми. Според статистически проучвания точно в „синия понеделник“ хората купуват лекарства по-често, а запитванията за отслабване в търсачките са забележимо по-чести.

Как да преодолеем „синия понеделник“?

Най-важното правило за всички хора, без изключение, е да не мислят за миналото. Това важи особено за тези, които често се притесняват за дреболии. В средата на януари обикновено е по-добре да не си спомняте лошото. Ако ви атакува потиснатост на 18-и януари, по-добре направете нещо приятно - хоби или разговор с близките.

Най-добре е в този понеделник да не се преуморявате. Първо, прекомерната работа оказва негативно влияние върху настроението. В състояние на умора всеки човек частично губи способността да мисли оптимистично. Нещо повече, на 18-и януари се очаква смущение в магнитосферата, което може да се развие в пълноценна магнитна буря. Това значително ще влоши ситуацията. В такава среда работата ще стане още по-трудна. Днес почивайте, доколкото е възможно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама