Гърция предаде Йоско Костинбродския на българските власти

15:05, 14 яну 21 25 1864 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На ГКПП-Кулата задържаният в Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов – по-известен като Йоско Костинбродския, бе предаден на българските съдебни власти. Той беше конвоиран до затвора в София от служители на Главна дирекция „Охрана“ при Министерство на правосъдието, съобщиха от прокуратурата.

Европейската заповед за арест на издирвания от българското правосъдие Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 г. с цел той да изтърпи наказание от 4 години лишаване от свобода.

Гърция допусна екстрадирането на Йоско Костинбродския

На 22 юни 2020 г. състав на ВКС потвърди присъда на Йосифов по дело на Специализирания наказателен съд, с която той е осъден на една година лишаване от свобода за изнудване и се привежда в изпълнение 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския районен съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил, в рамките на чийто изпитателния срок е извършил ново престъпление.


Снимка: Интерпол

В изпълнение на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22.07.2020 г. Апелативният съд в гр. Корфу постанови задържаният в Република Гърция беглец от правосъдието да бъде предаден на българските съдебни власти. Изпълнението на това решение съдът отложи докато Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи наказателен съд в Солун на 08.10.2014 г.

Издадоха Европейска заповед за арест за Йоско Костинбродския

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама