Издадоха Европейска заповед за арест за Йоско Костинбродския

13:44, 29 юни 20 / Общество 25 466 Цветилена Симеонова
Снимка: Pixabay

Специализираната прокуратура издаде и изпрати на съдебните власти в Република Гърция Европейска заповед за арест на лицето Й. Й. – Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския, за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България, съобщиха от спецпрокуратурата.

Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура бе уведомена от компетентните органи чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. лицето е задържано на територията на Република Гърция.

Дадоха на съд бандата на Йоско Костинбродския

На 5 юни 2018 г. Й. Й. бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила.

Й. Й. следва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!