Главното общо предприятие на Пеевски и Борисов се нарича Иван Гешев

16:20, 10 яну 21 / Политика 25 2935 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Главното общо предприятие на Пеевски и Борисов се нарича Иван Гешев, това заяви лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” Христо Иванов в ефира на БНР.

Той определи като ключово за страната прекратяването на сарайския корупционен модел чрез конституционни промени и призова всички политически формации, които ще се явяват на предстоящите избори, да поемат публичен ангажимент за въвеждането на такива промени и уволняването на Иван Гешев.

"Демократична България" иска броенето на бюлетините да е на живо

“Ако главният прокурор не се казва Иван Гешев, това не се променя автоматично, но започва да се променя, защото за първи път се вижда, че над главния прокурор има едно нещо, което се нарича национален суверенитет на българските граждани, които искат да наложат законност. Искаме независима прокуратура, която не просто разследва Доган и Пеевски, но прави невъзможно възникването на следващи Доган и Пеевски", каза лидерът на “Да, България!”.

Снимка: БГНЕС

Иванов определи "Демократична България" като “дълбоко осъзнат съюз с общи политически цели и задълбочено програмно единство” и изрази категоричната си увереност, че обединението не само ще бъде представено в следващия парламент, но и ще бъде изключително важен, потенциално незаобиколим фактор. “Демократична България” е ключов фактор във формирането на националния дневен ред, защото произвеждаме действия и тези наши действия формират дневния ред", каза той, като изтъкна последователните действия на "Демократична България" по отношение на Изборния кодекс. 

Прокуратурата да публикува разпитите на Борисов и Гешев

“Дори и извън парламента, ние имаме законодателна програма. Ние сме първата формация, която не просто започна да говори за гласуване по пощата, имаме внесен законопроект. Ако беше приет, днес България щеше да подходи към изборите съвсем различно.”

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Асен 21:22, 10 яну 21

Иванов иска с гръмки изявления да стане интересен, а всъщност само отблъсква хората с този популизъм.

2 Анонимен 12:44, 11 яну 21

Наистина прекалява много, не си прави услуга така

3 Анонимен 15:14, 11 яну 21

А твоето предприятие с Прокопиев, има ли си име?

4 Анонимен 20:42, 11 яну 21

Освен, че не съ робот, не съми фен на човека, направил анализа. Обаче е прав!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама