Картичката на Борисов се срути и блокира Рилския манастир

20:15, 09 яну 21 25 4046 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Скоро след като премиерът Бойко Борисов се похвали с новоизградената стоманобетонна стена при Рилския манастир, която трябваше да пази пътя от срутване на скална маса, днес огромен камък падна при село Пастра, като затвори пътя и в двете посоки. 

Започна укрепването на свлачището по пътя за Рилския манастир

Срутването е станало в момент, когато не са минавали автомобили и няма пострадали, но преминаването в участъка ще е невъзможно най-рано до утре вечерта. Дотогава се очаква тежка техника да почиства трасето, като работата на геолозите и строителните специалисти ще продължи и утре, обясняват от Агенция "Пътна инфраструктура"

Оттам посочват като причина за случилото се е "преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир", активизирало поредица от свлачищни процеси в последното денонощие. Те уверяват, че са предприети нужните действия за разчистване на пътното платно, на джоб стените по трасето и на всички пътни принадлежности от падналата скална маса на пътя.

Изградиха част от подпорната стена на пътя за Рилския манастир

Срутването на скална маса върху пътя за Рилския манастир не се случва за първи път, само преди месеци, в края на октомври, пътят отново бе неизползваем. А преди дни (на 29 декември) министър-председателят, заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, лично инспектираха строежа на подпорната стена, която струваше на държавата близо 6 млн. лв. Изпълнител на проекта е държавната компания „Автомагистрали“.

"Искам тук да е като картичка, - като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо", заръча той.

Коледната картичка обаче не се получи и бързо разочарова гражданите, за това породи отново силни обществени рекции в социалните мрежи:

"Финансирането европейско, ама другото е бацевско. Във видеото подробно ни запознават, че тоя ремонт е уау, че всичко е стабилно - анкери, манкери, джелеза, всичко има това да не падне. Ама, то падна̀", написа Червен Иванов. 

"Инспекторе, защо!? При натрупания солиден опит от маане на гащи по строежи, нямаш ли вече необходимата експертиза, та да предвидиш срутването? И не само да го привидиш, но и да го предотвратиш, инспекторе!?", запита Мартин Димитров.
 
 
"Само преди седмица чухме ГРЪМКИ слова как пътят до Рилския манастир станал като "картичка". Днес е кална картинка, досущ като клетата ни държавица. Ако не е виновен Радев, отново ще е Орешарски или в краен случай, Тодор Живков. 6 милиона лева, 6 дни издържа", написа Цветан Атанасов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама