Коронавирусът у нас: Повече излекувани, по-малко новозаразени

09:00, 09 яну 21 25 2224 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

През последните 24 часа у нас са регистрирани 753 нови случая на коронавирус при направени 9 871 теста. Това сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 7.6% от взетите проби са дали положителен резултат. 6 481 от тестовете са по метода PCR, като положителните са 472. Значително по-малко са бъзрите антигенни тестове - 3 390, от които 281 са положителни. Общо активните случаи в момента са 65 912. Потвърдените случаи на коронавирус в България от началото на пандемията вече са 208 012.

Колко ваксини ще пристигнат у нас до юли?

Най-много са новите случаи в София- 161, следват Варнас 58 и Враца с 45 нови инфектирани.

Продължава тенденцията броят на излекуваните да превишава значително броят на новозаразените. 3831 души са преборили болестта през последното денонощие, така общата им бройка е вече 134 022.

Хоспитализираните са 4 186, като 380 от тях са в интензивни отделения. Медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус са общо 9 124, т.е. 37 нови случая.

Жертвите на COVID-19 у нас вече са общо 8 078, като 61 са от последното денонощие. 

За последното денонощие у нас срещу вируса са били ваксинирани още 2238 души. Общият брой на имунизираните е 13 355.

Германската провинция Хесен въвежда изискване за тест за коронавирус за влизащите от България

Във връзка с ограничаване на разпространението на COVID-19 германската провинция Хесен въвежда изискване за представяне на отрицателен тест за коронавирус за всички влизащи от рискови региони, каквато е и България. Гражданите могат да се тестват и непосредствено след пристигането си на територията на федералната провинция, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн тестът може да е PCR или антигенен и следва да бъде направен до 48 часа преди пристигането, като документът, удостоверяващ резултата, трябва да е на английски, немски или френски език.

Остава изискването всички пътуващи за Германия, включително за провинция Хесен, да се регистрират на този електронен адрес и при пристигането си да представят на електронен или хартиен носител направената регистрация.

Остава изискването и за задължителна 10-дневна карантина, като тя може да бъде прекратена, в случай че бъде направен тест на 5-ия ден и резултатът е отрицателен.

Във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия на пристигащите от рискови региони граждани също се налага задължителна 10-дневна карантина.  Тя може да бъде прекратена при представяне на отрицателен резултат от PCR-тест, направен в рамките на 48 часа преди пътуването или незабавно след пристигането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама