„Левски“ дължи 6 млн. на Васил Божков, но той не ги иска

12:51, 08 яну 21 / Спорт 25 2523 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Футболен клуб „Левски“ дължи 6 млн. лева на бизнесмена Васил Божков и неговата компания за лотарийни игри. Към тях се прибавя и дългът за строеж на Сектор „А“ (2013-2016 г.) на стадион „Георги Аспарухов“, който е около 20 млн. лева. Именно връщането на тези суми ще стои на дневен ред пред ръководството през следващите 12 месеца. Това заяви Петър Ганев - член на Надзорния съвет на „сините“, пред bTV.

Бизнесменът Васил Божков обаче заяви, че не си иска парите. „Факт е, че съм най-големият кредитор на „Левски”. Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам с каквото мога“, написа той в профила си във Facebook.

Павел Колев напуска „Левски“

Към днешна дата „Левски” е в ръцете на хунтата. Съдбата на отбора зависи от Бойко Борисов, Шиши и КПКОНПИ. Във всеки един момент КПКОНПИ може да унищожи клуба по същия начин, както унищожиха компаниите ми. Това беше и целта им. Да направят „Левски” и феновете му заложници. Резултатът е наяве. Помислете какво беше състоянието на клуба преди година и какво е сега. Тогава предупредих феновете какво ще се случи. Сега ги питам - защо ББ и Шиши искат да поробят „Левски” отново“, попита Божков.

Петър Ганев уточни, че през следващите месеци клубът има за задача да намери нов изпълнителен директор (след като Павел Колев входира оставката си) и да реши съдбата на дългосрочните задължения.  „Едно такова имаше към телекомуникационна компания, чието име носи стадионът, но то беше уредено, като беше удължен договорът за името до 2024 г. и отпадна задължение от около 3 млн. лева“, разкри той. Отношенията с телекомуникационната компания бяха уредени чрез бившия собственик на „Левски“ Спас Русев.

Платената любов от публиката на "Левски" не е удачна, според Тодор Батков

В момента „сините“ продължават да се издържат предимно с приходи от кампании, насочени към феновете. Ганев заяви, че именно привържениците са помогнали за погасяването на дълга от близо 5 млн. лева, натрупан в периода февруари - юни 2020 г. Тогава Божков и приближеният до него мажоритарен собственик Георги Попов се оттеглиха от клуба, а след неуспешен опит да предадат по-голямата част от акциите на премиера Бойко Борисов, ценните книжа попаднаха в ръцете на Наско Сираков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама