Илон Мъск стана най-богатият човек в света

11:10, 08 яну 21 / Любопитно 25 1974 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Изпълнителният директор на „Tesla“ и „Space“ Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки изпълнителния директор на „Amazon“ Джеф Безос. Такива оценки даде телевизионния канал CNBC. 

Личности, за които пандемията е "златна кокошка"

Включително печалбите от акциите на "Tesla", 49-годишният Мъск има нетна стойност над 188 млрд. долара, което е с 1,5 млрд. долара повече от Безос, показва доклад на "Блумбърг", цитиран от "Ройтерс".

Електрониката поскъпна, дрехите поевтиняха – как пандемията влияе на глобалния пазар

Богатство на Мъск е повишено от над осемкратния ръст на акциите на "Tesla" през миналата година, която се превърна в най-ценния производител на автомобили в света. Той има 20% дял в автомобилния производител и около 42 милиарда долара нереализирани печалби от предоставени опции за акции, според доклада на "Блумбърг". Акциите на "Tesla" поскъпнаха с 7,4% в четвъртък при рекордно високите близо 811 долара.

"Тесла" ще продава евтини електромобили до 2023 година

В края на ноември 2020 г. Мъск зае второ място в посочения рейтинг, пред основателя на „Microsoft“ Бил Гейтс.

За последните 13 месеца състоянието на Мъск е нараснало с над 100 млрд. долара. През януари 2020 г. Мъск е класиран на 35-то място в класацията на "Блумбърг". Основната причина за увеличаването на състоянието на Мъск беше нарастването на капитализацията на „Tesla“. През януари 2020 г. тя беше под 100 млрд. долара, а сега се оценява на около 750 млрд. Компанията е основана от Мъск през 2003 г. Първоначално се е специализирала в производството на електрически превозни средства, но по-късно се включва в създаването на енергийни системи, припомни БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама