КЕВР не вижда проблем в сметките на „Топлофикация“

16:55, 07 яну 21 25 2802 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

След медийни публикации за високи сметки на „Топлофикация София“ КЕВР започна проверка. От дружеството обявиха, че не са открити нарушения в ценообразуването.

Според енергийния регулатор са изпълнени всички законови и нормативни изисквания при формирането на ноемврийските сметки. От КЕВР отчитат, че издадените фактури от „Топлофикация София“ отговарят по обем и съдържание на техните условия. Взето е предвид и че данните показват завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

От КЕВР обаче уточниха, че докладът от проверката още не е гласуван. Това ще стане на 15 януари, след което ще бъде публикуван на сайта на регулатора.

Проверяват „Топлофикация София“ заради високите сметки за ноември

Припомняме, че ноемврийските сметки на дружеството показаха около 29% повишение на консумацията на топлинна енергия, в сравнение със същия период на миналата година. Като основен фактор за бяха отчетени значително по-ниските температури, както и  това че учениците преминаха към електронното обучение. Омбудсманът Диана Ковачева обаче се възпротиви на толкова драстично увеличение на сметките на домакинствата. Поскъпването отекна и в медиите, което доведе до извънредната проверка на КЕВР.

Стартирана беше и разяснителна кампания, в която всеки потребител ще може ежемесечно да проверява потреблението си и фактурите. Така клиентите ще могат да сравнят настоящия и предходния отоплителен сезон и да планират разходите си, коментират от „Топлофикация София“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама