Изследване: Кои са най-мързеливите нации

18:20, 06 яну 21 / Любопитно 25 1721 Цветилена Симеонова
Снимка: CanStockPhoto

Световният икономически форум анализира навиците в 23 страни по света, оценявайки колко време ефективно се изразходва за платена работа, сън, неплатена работа, т.е. доброволчество, домашна работа и т.н.

Най-натоварени са китайците, които работят 315 минути на ден, което на практика е малко над 5 часа. Интересно е, че германците, които според мнозина са работохолици, са в средата на таблицата с 224 минути, а с най-малко са французите (170 минути) и италианците (149 минути), съобщи БГНЕС.

Необичайно състезание: чужденци рецитират българска поезия

След упорита работа китайците си почиват най-дълго, по-точно спят 9 часа и 20 минути. Южнокорейците трудно спят. Те са единствените в легнало положение за по-малко от 8 часа или 7,51 часа.

Скандинавците са най-ангажирани с доброволчеството или подобни неплатени работни места, което по някакъв начин не е изненадващо. Финландците прекарват 104 минути на ден в полза на квартала или по-широката общност, докато норвежците прекарват 4 минути по-малко.

Домакинската работа и пазаруването са любимото занимание на мексиканците, те отделят 202 минути за това, португалците са в средата със 176 минути, а севернокорейците дори не знаят какво са пазаруването и миенето на съдове. Само 89 минути!

Необичайно състезание: чужденци рецитират българска поезия

Що се отнася до храната и напитките, първи са французите със 133 минути, след това италианците със 127 минути и сред тях гърците със 128 минути. А испанците са със 126 минути. Не е известно как американците могат да ядат и пият общо за 63 минути, а канадците за 65 минути.

Норвежците (183 минути) и ирландците избират различни форми на релаксация с максимум 178 минути, но те не се интересуват от „гледане“ на телевизионния екран и слушане на радиопрограми. Това най-много интересува американците, които седят пред телевизора 2 часа и половина. Интересното е, че индийците правят това само час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!