Горнооряховският суджук представя България в кулинарна книга на ЕК

17:15, 02 яну 21 / Любопитно 25 2098 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Горнооряховският суджук представя България в атрактивна готварска книга на ЕК.

Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни в кулинарния гид на ЕК, наречен „Сензация! Да готвим със страхотни европейски продукти”. Идеята е да се популяризират защитените продукти в страните членки на ЕС, като по този начин се гарантира продължаването на традицията и запазването на качеството. 

България е представена от шеф Владимир Тодоров, който предлага модерна версия на традиционната бобена яхния с горнооряховски суджук. Месният деликатес е първият, а дълго време и единствен, български продукт, регистриран в ЕС със „Защитено географско указание”, предаде БНР.

Право да го произвеждат имат две горнооряховски фирми, от където споделят за рецептата: „Тайните са в подправките и в качественото месо. Месото е предимно телешко, подбрано от врат и бут“. „Най-важната работа при суджука е отлежаването на самото месо. Не втаса ли месото, не става хубав суджук“.

Кулинарната книга може да бъде изтеглена свободно, като я има на всички езици, използвани в страните от Европейския съюз. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама