Харуки Мураками призова политиците да говорят искрено за пандемията

18:00, 01 яну 21 / Свят 25 2490 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Японският писател Харуки Мураками заяви, че политиците трябва да разсеят страховете в обществото, породени от коронавируса, и да спечелят подкрепата на хората, като говорят открито за пандемията, съобщава БТА, като цитира "Асошиейтед прес".

Авторът на романите "Норвежка гора" и "Кафка на плажа" бе водещ на радиопредаване на живо в новогодишната нощ. Според него политическите лидери трябва да говорят абсолютно искрено, за да насърчат хората да съдействат в забавянето на разпространението на инфекциите:

"Мисля, че основен проблем с коронавируса е несигурното бъдеще, което предизвиква у хората чувство на страх, гняв и бягство от действителността", каза Мураками в разговор с един от двамата гости - носителя на Нобелова награда за физиология Шиня Яманака от университета в Киото.

"Трудно могат да се спазват мерките, когато политиците не комуникират с послания, които да достигат до сърцата на хората", каза още Мураками, без да назове конкретни имена.

Премиерът Йошихиде Суга и предшественикът му Шиндзо Абе бяха критикувани, защото на пресконференциите четат изявления, които са внимателно подготвени от бюрократи, и повтарят заучени фрази в отговор на журналистически въпроси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама