Борисов: Оптимист съм - 2021-ва ще е година на ново начало

10:00, 01 яну 21 / Политика 25 2678 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Изпращаме година на изпитание - невиждано досега по своите последствия и мащаби...Винаги обаче съм казвал, че българите показваме своята сила в най-тежките моменти. И сега беше така. 2020-та година ни показа истинския смисъл на думата ГЕРОИ. Нашите медици, полицаи, лаборанти, фармацевти, здравни и социални работници с цената на пълно себеотрицание денонощно бяха нашият щит срещу заразата. И затова заслужават нашата дълбока благодарност!“

С тези думи започна новогодишното послание на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят отчете, че годината е била изпълнена с изпитания и за самите управляващи, тъй като пандемията ги е принуждавала да взимат непопулярни решения, заради което често са оставали неразбрани и са търпели много критики. 

Президентът: Нека имаме дързостта да сбъднем промяната, за която копнеят милиони българи

Борисов призна, че са допуснати грешки в реакцията срещу пандемията. Според него обаче те са признати и поправени. „През цялото време ни водеше само едно - да съхраним здравето и препитанието на хората. Водеше ни принципът, че с много труд и упоритост можем да върнем работните места и проспериращата икономика, но човешкия живот не можем“.

В равносметката си за 2020 г. Борисов не пропусна и протестите срещу кабинета. По думите му те са започнали със справедливи искания, но впоследствие са били подменени от провалени политици. За пореден път той защити тезата, че правителството е останало на власт, за да не бъде взривен редът в страната.

Премиерът посочи, че изминалата година е дала шанс да осмислим девиза на държавата -  „Съединението прави силата“ и призова за обединение през новата 2021 г. „Да продължим да се делим значи, че не сме се поучили от грешките си...Затова за 2021 година ще си пожелая най-вече да бъдем сплотени“, заяви той.

Борисов не пропусна шанса да отправи задочни критики към президента и заяви, че за разлика от апокалиптичните сценарии на „политически фигури с претенции за държавници“, той е оптимист.

Видях, че сме по-силни от вируса. Защото вече имаме ново оръжие. Защото най-страшното мина... С много работа и решителност от наша страна, с много отговорност и дисциплина от гражданите, както и с помощта на ваксините - ще направим 2021-ва годината на възстановяването, на новото начало, на връщането към нормалния живот.“, написа премиерът във „Фейсбук“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама