Доналд Тръмп е най-харесваният мъж в САЩ

19:00, 31 дек 20 / Любопитно 25 2921 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Действащият американски президент Доналд Тръмп и бившата първа дама Мишел Обама бяха избрани за най-харесваните мъж и жена в САЩ през 2020 г., според последното проучване на „Галъп“. 

По този начин републиканският президент сложи край на 12-годишната доминация на своя предшественик Барак Обама като „най-харесвания мъж“, което го изравни с покойния президент и генерал от Втората световна война Дуайт Д. Айзенхауер.

Когато респондентите били попитани „кой е човекът / жив в момента/ навсякъде по света, за когото сте чели или чували и на когото се възхищавате най-много?“ 18% отговорили, че това е Тръмп, 15% - Барак Обама. Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън е получил само 6%.

Като за финал: Тръмп с вълна от помилвания на осъдени

Бившата първа дама Мишел Обама бе обявена за „Най-харесвана жена“ за трета поредна година, а на второ място се класира новоизбраният вицепрезидент Камала Харис.

Оценките на Тръмп за публично одобрение по време на неговия мандат са били доста под оценките на Обама, като високите и най-ниските са 67/40 за Обама и 49/35 за Тръмп, според „Галъп“. Но републиканецът все още се радва на силна подкрепа в рамките на своята избирателна база на Републиканската партия.

Кои бяха най-популярните личности в Тwitter през 2020 г.

Сред американците 48% от републиканците определиха Тръмп за „най-харесван мъж“ тази година. Обама остана най-добрият избор сред демократите - 32%, в сравнение с 41% миналата година, след като Байдън получи 13% от гласовете сред привържениците на своята партия тази година.

Някои от останалите 10 най-добри мъже в тазгодишното проучване включват изпълнителния директор и бизнесмен на „Тесла“ Илън Мъск, сенаторът Бърни Сандърс, баскетболистът ЛеБрон Джеймс и Далай Лама, духовният лидер на тибетските будисти,  съобщава БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама