Ваксините пристигнаха, но.... с бус за колбаси

18:45, 26 дек 20 25 3988 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След като цял месец премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и Националният оперативен щаб се хвалеха, че страната ни е напълно подготвена за приемането и съхранението на първите ваксини срещу коронавируса, те най-накрая пристигнаха тази сутрин у нас, но вместо с високотехнологични превозни средства, поддържащи необходимите -70 градуса за съхранение, препаратите бяха превозени от столицата до Пловдив и Бургас с… бус за колбаси. 

От РЗИ-Пловдив обясниха, че транспортирането в буса е било необходимо заради специфичните изисквания при съхранението и логистиката на препарата на Pfizer. Но освен изненадващия превоз на дългоочакваните ваксини, се оказа и че съхранението им не е в нови, модерни хладилници, които поддържат изключително ниски температури, а в стари, на повече от 45 години. 

От регионалното РЗИ и здравният министър побързаха да обяснят, че ваксините ще бъдат съхранявани в обикновен хладилник на температура от 5 до 8 градуса, защото в рамките на 5 дни, колкото е позволеният им срок за поддръжка, те ще бъдат използвани. А всички изисквания на производителя за транспорт и съхранение са спазени. 

Въпреки уверенията, че всичко е в рамките на нормалното по логистиката на доставката на ваксините в страната и тяхното съхранение, пиар акцията се провали и социалните мрежи избухнаха с хумористични шеги и колажи. Ето и някои от по-забавните, които подбрахме за вас:

О, Пепи! Докараха ваксините

Много от хората направиха асоциация на доставката на ваксини с ретро реклама за кренвирши.

Кренвирши Pfizer

В интернет кренвиршите носят името на фирмата, производител на ваксините Pfizer, които пристигнаха днес. 



"Първите ваксини в Пловдив дойдоха в бус за колбаси...Не е шега това, а реалността в България! И както се казва - Общото между ваксините и кренвиршите е, че никой не знае какво има в тях", пише един от потребителите на Facebook. 

 
"Ваксина от Леки. Ке умра за нея", пише пък Валдес Радев. 
 
 
"На Коледа стават чудеса, ако Ви подарят бутилка от Кока-кола с капачка от фанта, значи вътре има ракия, в кутията от сладолед 100 % ще намерите сарми, видите ли микробус за кренвирши, екскортиран от полицейски автомобили, значи в него превозват ваксини. Кое не е така", пита Стефан Левашки. 
 
 
В социалите мрежи направиха и съпоставка на камиона от рекламите на Coca-Cola, които се асоциира с коледните реклами и дългоочкваната ваксина в България, но не с модерен камион, а с бус за колбаси. 
 
 
Часове по-късно от "Белла България“, които предоставят безвъзмездно специализирания хладилен транспорт за ваксината срещу COVID-19, нарекоха хумора неуместен. 

„Автопаркът на компанията отговаря на най-съвременните европейски изисквания за подобен тип превозни средства. Те са оборудвани с най-модерната хладилна техника, поддържаща специални температурни режими, датчици, термограф и др.“, подчертават от фирмата, в отговор на шеговитите колажи, които се появиха в социалните мрежи.  

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:40, 26 дек 20

Пълен т.шак Баце !!!! Ти си безнадеждно ( обратното на "остър" !!!! )

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама