Как медиците посрещат коледните празници?

17:54, 25 дек 20 25 2570 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Коледните празници са време за семейството и близките ни, но не така стоят нещата за медиците, за които няма почивен ден в борбата за човешките животи. Такъв избор за посрещане на Рождество Христово направиха и петима студенти – доброволци, които ще бъдат на смяна в ковид отделението на болницата в Свищов. 

Мария, Димитър, Николай, Симона и Атанас влязоха преди месец на помощ като доброволци в свищовската болница, която изпадна в тежка криза, заради липса на медицински персонал. След влизането на студентите в ковид отделенията медицинският персонал беше значително облекчен, а пациентите обгрижвани денонощно.

Народният театър с благотворителен концерт „Театърът ви аплодира“

Студентите казват, че в последната седмица болните чувствително са намалели. Въпреки че са в най-тежкото отделение на болницата, сред студентите не липсваше коледно настроение. Заедно с медицинския персонал младите хора раздадоха баница с късмети, а към предпазните облекла добавиха и коледни шапки. Студентите си пожелаха през Новата година да преборим тази болест, а всички те да могат по-скоро да се завърнат при семействата си, предаде БГНЕС.

Снимка: CanStockPhoto

Медиците от много други болници в страната също изпратиха коледни пожелания на своите пациенти в социалните мрежи и споделиха снимки от тяхното посрещне на празниците по време на смяна. 

Готови ли сме да жертваме човешки животи само и само да не си развалим празниците?

"За нас работата на празник никога не е била изключение и в нея откриваме красотата на разнообразието. Празникът е истински, когато е споделен. А ние го споделяме с нашето второ семейство – ВМА. Бъдете здрави и благословени. Бъдете все така доблестни и не забравяйте, че в тези светли часове безброй погледи са обърнати към Вас, безброй български сърца милеят за Вас", написаха във Facebook от Военномедицинската болница, като отбелязаха, че за тях празникът е в сърцето. 
 
 
"Всеки делник е празник и всеки празник е делник, когато живееш живота си с мисия! Това важи за всички нас", отбелязват от МБАЛ "Света София" и пожелават здраве, щастие, късмет за всички.
 
 
А Александровска болница се похвали с коледни картички от ученици от 
2 СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Монтана. 
 
 
Сутринта в "Пирогов" пък започна с коледни песни изпълнени от фолклорен ансамбъл като поздрав за лекарите, работещи по празниците. 
 
Преди дни под прозорците на габровската болница също се състоя необичаен концерт. Медиците решиха да зарадват пациентите си с танц. 
 
 
 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама