Народният театър с благотворителен концерт „Театърът ви аплодира“

09:27, 23 дек 20 / Култура 25 2760 Шрифт:
Цветилена Симеонова

„Театърът ви аплодира“ е новата кампания, с която Народният театър „Иван Вазов“ изразява благодарност към всички, положили усилия да съхранят живота, културата и доброто във време на пандемия.

На 23 декември с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с режисьор актьорът Иван Юруков трупата ще отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Ще се отблагодари на своята публика, ще окуражи всички неуморни медици в битката с Covid-19, ще се поклони на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата...

Защо театърът е най-безопасното място по време на пандемия

Достъпът до спектакъла ще бъде свободен с покани, които всеки желаещ може да получи от касите на театъра до изчерпване на количеството при заетост 30% от капацитета на салона на Голяма сцена, съобщиха от театъра.

Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Като жест на благодарност и във връзка със 170-годишнината от рождението на Иван Вазов, театърът ще дари чрез болниците на лекарите комплименти– осигурени от създателя на издателство „Захарий Стоянов“ Иван Гранитски и от издателство "Кибеа" книги, годишници, програми с послания на артисти.

Българското кино вече и онлайн

 „Театърът като място, в което съпреживяваме духовното и намираме сила в изконните ценности, съхранили ни като Човеци, може да използва своя сценичен Глас, за да ни накара да бъдем още по-заедно и още по-съпричастни в тези трудни времена. Народният театър „Иван Вазов“ ви кани на празничния спектакъл,  защото иска заедно да си припомним, че изкуството е любов и стожер на духа, озарение и смисъл и в най-страшните мигове, и в най-дълбокото униние, и в най-тъмния страх.

Народният театър „Иван Вазов“ аплодира и своята публика, защото вярва, че зад маските носим открити и одухотворени лица, че сърцата ни са отворени един за друг, за да спасим живота! Това е нашият начин да кажем огромно „Благодаря“ на спасителите на животи и възнамеряваме тази кампания да продължи“, каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Спектакълът „Част от колекция“, който е в програмата на 23  декември, е театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата “Поздрави от мен Боговете”. Постановката е дело на актьора от трупата на Народния театър Иван Юруков, който участва като вокалист, свири на китара и укулеле заедно с актьорите Стоян Младенов – цигулка и вокал и Николай Димитров – ударни и вокал, и театралният композитор и диригент Милен Апостолов – пиано и вокал. Аранжиментът е на ТЕРПЕНТИНА, а костюмите са дело на Ясмин Мандели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама