Посланията на политиците за Рождество Христово

15:05, 25 дек 20 / Политика 25 2947 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

"Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни. Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки", написа премиерът Бойко Борисов във Facebook, за да честити Коледа на българите.

"Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък", гласи още посланието на министър-председателя.

"Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство.  Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни", написа президентът Румен Радев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели видео, в което се обърна и към българите, загубили близък по време на пандемията.

Отново е Коледа! Време за радост, време за споделяне, за семейството, за обич. Днес преди всичко искам да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол. Столът на моя силен, добър, благороден баща. С най-дълбока искреност изказвам съболезнования на всеки загубил любим човек. Нека да намерим утеха в най-хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир!, каза Караянчева.

"Здраве, мир, обич и топлина за всички! Нека не ни напуска силната вяра, че заедно, с мисъл и грижа за другия ще се справим с всяка трудност! Да не спираме да творим добро", пожела вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
"Каквото и да преживяваме – трябва да съхраним духовността. Тя е еманацията на Родината ни. Честита Коледа! Всяко семейство изпитва затруднения, но заедно трябва да намерим сили да се справим Бих искала да поздравя българите за характера, за силата им. Да им пожелая да бъдат здрави и да имат кураж. Това ни трябва. Знам, че е трудно и че всяко семейство изпитва затруднения в тази ситуация. Вярвайте в собствената си сила. Ако нещо ще се промени, то зависи от всеки от нас. Горе главите, кураж. Бъдете здрави. Всичко останало можем и ще направим заедно. С грижа за хората и желание за по-добър живот. Бъдете здрави и смели, всичко ще бъде наред", поздрави българите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Снимка: Пресцентър БСП

"Светли празници, приятели! Много здраве, успехи и с България в сърцата - напред", пожела министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова да помним, че животът е най-големият подарък.  „Да помним, че държим животът в ръцете си и го правим заедно. Дори когато не ни се вярва, от нас зависи, от грижата и обичта, които даваме.  Днес, на Рождество, благодаря отново на нашите лекари, медицински сестри, лаборанти и санитари. Благодаря им за смелостта, въпреки страха от неизвестното, за борбата, от която не се отказват, въпреки загубите, за издръжливостта, въпреки пропуснатите мигове с техните семейства.  Днес те са част от семейството на всички нас! Благодаря на всички Вас, с които преминаваме заедно през това изпитание“, написа тя.

"Благословен празник на всички хора у нас и по света, които честват Рождество Христово. Нека това да бъде и нашата утеха, и нашата надежда и нашето призвание – не само в дните на Рождество да отворим сърцата си за другите, да споделяме чуждата болка и чуждата нужда като своя. Защото едно общество може да преживее и най-тежкото изпитание, ако съумее да живее във взаимност, спазвайки исконните християнски ценности на човеколюбие, състрадание и милосърдие, ако съумява да споделя, а не да разхищава благата си", призова лидерът на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама