Кога да кажем на детето истината за Дядо Коледа?

15:30, 24 дек 22 / Любопитно 25 5433 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Да гледаш малките деца да отварят подаръците си в коледната сутрин е един от най-хубавите моменти от празничния период. Много родители смятат, че е по-добре да крият истината за самоличността на Добрия старец колкото е възможно по-дълго. Според психолога д-р Джъстин Кулсън обаче моментът на истината не трябва да се отлага прекомерно.

Пред Daily Mail Australia, той казва: „Това е постоянна тема на разговор като всичко, което би трябвало да е тайна. Ако детето е достатъчно любопитно, за да постави под въпрос съществуването на Дядо Коледа, значи е и достатъчно пораснало, за да чуе истината“.

Когато този въпрос дойде на дневен ред, според д-р Кулсън честността е най-добрата политика. „Точният момент да кажете на детето си е веднага, щом ви попита“, категоричен е специалистът, цитиран от Нова телевизия.

Той обаче препоръчва да се напомни на децата да не развалят магията на по-малките от тях, които все още не знаят истината за Дядо Коледа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама