Продават вестниците "Телеграф" и "Монитор"

09:22, 19 дек 20 25 3476 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

След като се договори за придобиването на Нова телевизия с братята Кирил и Георги Домусчиеви фирмата Unated Mediа иска да купи и вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан Мач" и шуменския "Борба". Цената на сделката е неясна.

Домусчиеви продават "Нова броудкастинг груп"

Съобщението за предстоящата сделка между United Media и дружеството "Вестник Телеграф" ЕООД бе публикувано от Комисията за защита на конкуренцията в петък.

Според внесеното заявление Unated Media иска да купи дружествата "Вестник Телеграф" и "Издателска къща Борба" АД, което в момента се контролира от "Вестник Телеграф" и физическо лице.

"Вестник Телеграф" ЕООД е регистрирано на 20 октомври 2020 г. от Александър Георгиев като представител на "Интръст" ЕАД. Неговият капитал е 3.8 млн. лв. и в него влязоха и марките на вестниците, издавани дотогава от "Телеграф медиа", срещу което има редица съдебни дела и е обявено в ликвидация,  пише Mediapool.bg.

В края на ноември редакциите на "Телеграф", "Монитор", "Политика" и "Меридиан мач" се прехвърлиха в сградата, с която се помещава и централата на "Виваком".

Какъв е тиражът на фона на спадащите продажби на традиционните вестници не се знае. Междувременно "Нова Броудкастинг груп" придоби телевизиите "Канал 3", The Voice и Magic TV, както и радиостанциите "Веселина", "Витоша", Magic FM r The Voice Radio.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама