bTV спира предаването на Карбовски

13:20, 18 дек 20 25 4860 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Втори план”, предаването на Мартин Карбовски по bTV, което се излъчваше всяка събота, няма да бъде в ефира от следващата година. Това съобщи сайтът „Площад Славейков”.

Договорът на журналиста няма да бъде подновен. До края на календарната година ще бъдат излъчени всички записани предавания според програмната схема.

Планирали сме друга програма в този часови пояс, която е по-подходяща с оглед на бъдещата ни стратегия за съдържание. Ще дадем подробности в началото на следващата година. Благодарим на Карбовски и на екипа на „Втори план“ за чудесната работа през последните повече от 4 години!”, казва Константина Маркова от отдел „Корпоративни комуникации и PR“ на bTV.

Преди няколко дни телевизията обяви смяна на висшето си ръководство. Поста на главен изпълнителен директор бе зает от чешкия журналист Мартин Швехлак, който от първия си ден обеща „да влее нова енергия в съдържанието и програмата”. 

Изказват се предположения, че свалянето на водещия е било предизвикано от обвиненията на дизайнерката и репортерка в предаването Миглена Каканашева – Мегз, която наскоро обвини Карбовски в сексуален тормоз.

Потърсен за коментар от „Площад Славейков”, Мартин Карбовски заяви, че ще коментира новината „по-нататък”. Той твърди, че не е получил официално уведомление от телевизията за решението да не бъде подновяван договора и не е запознат с мотивите му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама