bTV има нов изпълнителен директор

13:00, 14 дек 20 25 1740 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

bTV има нов изпълнителен директор от днес. На мястото на досегашния Флориан Скала поста ще заеме Мартин Швехлак, обявиха от телевизията.

Припомняме, че това се случва само два месеца след продажбата на телевизията на чешкия милиардер Петр Келнер. Тогава бяха назначени и две нови лица в ръководството на Central European Media Enterprises Ltd., част от която е българската "БТВ медиа груп". Любош Йетмар стана главен изпълнителен директор CME Bulgaria, като тогава уточниха, че постът му няма да измести този Флориан Скала. А Дидие Щосел, който ръководеше години наред "Нова броудкастинг груп" до придобиването ѝ от компания, свързвана с братята Кирил и Георги Домусчиеви, бе назначен да ръководи бизнеса на СМЕ на всички останали придобити пазари - Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. Като главен изпълнителен директор Швехлак, роден в Чешката република, ще рапортува пряко на Любош Йетмар, съобщиха от медията. 

Снимка: БГНЕС

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак

Най-богатият чех купува bTV?

След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си, каза Йетмар. Благодарим на Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания, допълва Йетмар.

Домусчиеви продават "Нова броудкастинг груп"

От 1993 г. насам Мартин Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град, поясниха от bTV. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама