Градовете, където ще хапнете най-вкусно

21:30, 17 дек 20 / Любопитно 25 2623 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

В дни, когато пътуването е силно ограничено е време да направим планове за следващото пътешествие, защо не кулинарно? "Нешънъл джиографик" ни отвежда до най-пикантните и вкусни места за посещение.

Лондон

Открийте британската култура на храна, като изследвате оживения пазар „Боро“, в южния край на Лондонския мост. Доставчиците предлагат всичко: прясно уловени морски дарове, прясно събрани зеленчуци, занаятчийски сирена и избрани хлебни изделия. Не пропускайте традиционни ястия като пълна английска закуска в кафене „Regency“ или риба и чипс в „Golden Hind“. Вечеря със съвременна кухня в „The Hand and Flowers“, единствената английска кръчма с две звезди на Мишлен

Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове

Токио

Обиколете „Omoide Yokocho“, където в „якитори“ се сервират пилешки шишчета направо от скарата. В квартал Kichijoji си поръчайте питие в един от баровете „Harmonica Yokocho“.

Сеул

С 5000 сергии, пазарът „Gwangjang“ предлага емблематични ястия като „сундае“ (вид кървавица). За корейското барбекю не пропускайте любимото местно заведение „WooSung Galbi“ или по-изискан ресторант като „Yeontabal BBQ“.

Париж

Градът на светлините е пълен със заведения с по три звезди на Мишлен, като „Pierre Gagnaire“ и „Arpège“, както и оживени улични пазари и магазини като „Quatrehomme“, който предлага повече от хиляда разновидности на сирене.

Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Ню Йорк

От къритата на „Мъри Хил“ в Манхатън до кухните на „Малката Одеса“ в Бруклин, кварталите на Ню Йорк предлагат международни вкусове. Но не можете да пропуснете „Absolute Bagets en el Upper West Side“.

В класацията са включени още Рим, Банкок, Сао Паоло, Барселона, Дубай, Истанбул, Сингапур, Мадрид, Шанхай, Осака, Лас Вегас, Хонконг, Пекин, Рио де Жанейро.

Най-популярното ястие през всяко десетилетие от 1900 г. до днес

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама