Първите думи на Кубрат: Подготовката ни куцаше

20:02, 14 дек 20 / Спорт 25 3013 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Много интелигентни, умни хора ми пишат да не обръщам внимание на злобата. И аз им казвам: Хора, това не е важното, това не е важното. Злобата ще я има цял живот. Нас няма да ни има, но злобата ще я има - хорската, сподели Кубрат Пулев в първото си интервю, след като се прости с мечтата да стане шампион на планетата в тежка категория.

Буря от коментари след мача Джошуа – Пулев

Пулев изглежда спокоен. И напълно наясно, че у нас винаги е така: негова победа щеше да бъде припозната от всички сънародници, но поражението му, както и поведението му преди и след мача, ще отприщят вълна от недоволство.

"Какво ми е на поведението? Не знам какво трябва да ми е поведението преди мача. Нека те да кажат. Аз поне пет пъти му казах (на Джошуа бел.ред.), че го уважавам, но ще го победя. Какво трябваше да кажа? В крайна сметка седя зад думите си и не съм човек, който ще се чувства виновен от действията си", смята боксьорът, към когото вече има оферта за следващ мач.

Хюи Фюри, братовчед на суперзвездата Тайсън, изяви желание да се боксира с Пулев. Двамата вече се срещнаха веднъж - в София, когато Кобрата го победи, а сега българинът заяви, че е готов да го направи отново.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Важното в случая е желанието, трудът, който съм положил, усилията. Това са важните неща. Важното са хората, които оценяват този труд. Тези, които искат да рушат, тях винаги ще ги има. Винаги ще ги има хората, които ще седят и ще лентяйстват, и ще сочат с пръст, и ще казват: ха, ха, ха - видяхте ли", коментира Пулев пред bTV. 

"Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Аз го написах и в моя фейсбук профил, които желаеха тази победа, които я приемаха за лична. Защото не са малко. Важните за мен са именно тези хора, които оценяват труда и усилията, които съм положил, за да стигна до този мач и до това ниво", допълва той.

На въпроса как продължава напред, боксьорът отговори: "Както винаги, с усмивка". 

Кубрат Пулев: Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно

Фактите са налице и Пулев нито за секунда не ги отрече: Антъни Джошуа бе по-добрият и победи по категоричен начин, защити репутацията си на №1 в света. Кубрат Пулев не бе подготвен достатъчно добре, за да го победи, липсата на спаринги се оказа фатална.

Антъни Джошуа бе разучил в детайли слабите места на Кобрата и го пречупи с прочутите си ъперкъти.

Въпреки здравословните проблеми, Кубрат Пулев демонстрира завидна издръжливост, воля и сърце, които го извадиха от ситуация, в която никой друг съперник на Джошуа, на когото британецът е причинявал нещо подобно, не е могъл да се изправи и да продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама