Добрият пример: Мъж сглобява компютри от стари части и ги подарява

11:15, 14 дек 20 25 1655 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мъж от Варна прави уникален жест за хора в неравностойно положение, като сглобява компютри от стари части и ги подарява на деца и училища, за нуждите на онлайн обучението. Той се занимава с тази инициатива вече повече от четири години. 

Учителите получават по 30 лв. допълнително за интернет

Идеята се роди, за да помагам на деца, които нямат компютри, а техните родители възможност да закупят такива. Подарявал съм и на деца, които нямат родители”, разказа Ивайло Янакиев в ефира на Нова телевизия. Той сподели и, че вярва в доброто и се чувства щастлив, когато подарява. Вдъхновение се оказа моето детство, през което и аз съм нямал. Разбрах, че е вярно това, че повече се радва този, който подарява”, допълни Янакиев.

Снимка: CanStockPhoto

С въвеждането на онлайн обучението, освен на деца, Ивайло помага и на училища в нужда. Едно от учебните заведения, за които той е дарил компютри още при първата вълна на пандемията през март, е ОУ „Христо Ботев” във Варна. Сега обаче училището провежда нова дарителска кампания, която върви успешно. „Кампанията стартира в социалните мрежи. Към момента имаме доставени 10 устройства и 10 предплатени карти за интернет. Проучихме и нуждите на семействата, които имат две или повече деца в нашето училище и разполагат само с едно устройство - училището е осигурило и на тях”, коментира директорът на ОУ „Христо Ботев” Виктория Шереметова.

Как да работим дистанционно от вкъщи, когато семейството е у дома

Освен дарителите, които помагат на училището, Ивайло също изрази готовност отново да се включи, ако учебното заведение има нужда. С идването на Коледните празници предстои да подари още компютри, за които в момента събира части.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама