Съветът на президента иска отчет на Борисов и контрол на Гешев

15:36, 09 дек 20 / Политика 25 2259 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Стратегическият съвет към президента Румен Радев поиска законови и организационни промени, които да гарантират модел на управление, основан на принципите на откритост и отзивчивост към обществото, обоснованост на управленските решения, отчетност, реална отговорност. Според него държавното управление слабо се интересува от проблемите на хората и е необходимо реално, а не пропагандно подобряване на техния живот, съобщиха от президентската институция.

Президентът няма да отлага изборите

В третата част на проекта за Национален стратегически документ на България, който е предложен на обществено обсъждане, се посочва, че реформата трябва да тръгне от върха. Искат се дълбоки реформи, които да овластят гражданите и да наложат лична политическа и управленска отговорност.

Необходимо е правната уредба да задължава министър-председателя редовно да отчита резултатите от своята работа и от дейността на ръководеното от него правителство пред Народното събрание, се посочва в проекта. Настоява се още за реформа в съдебната власт, така че да има функциониращ обществен контрол върху действията на прокуратурата и възможност за разследване на главния прокурор.

Целия текст на проекта може да видите тук.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:35, 09 дек 20

Прочетох проекта и разбрах, че се предлага: На всеки според потребностите, от всеки според способностите. Това ми е много познато отпреди 45 години

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама