България и Иран обсъдиха начините за привличане на инвестиции

10:49, 02 дек 20 / Общество 25 1027 Цветилена Симеонова
Снимка: НКИЗ

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД и иранският Върховен съвет за свободни, индустриални, търговски и специални икономически зони обсъдиха възможностите за осъществяване на добри практики в привличането на инвестиции и разработването на индустриални зони. Това стана по време на срещи между българската и иранската страна във връзка с проследяване договореностите от 19-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, които се проведоха онлайн, съобщиха от НКИЗ.

Иранският представител на организацията на свободните зони представи специалните и свободни зони в Иран, през които минават 40% от иранския износ. Беше отбелязано, че те са важен логистичен хъб за страната, в който има добре развито офшорно банкиране и стоков пазар. „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и иранския Върховен съвет за свободни, индустриални, търговски и специални икономически зони имат подписан меморандум за разбирателство, на базата на който бяха обсъдените възможности за сътрудничество.

Антоанета Барес: България трябва да има развити индустриални зони, за да привлича високотехнологични компании

По време на онлайн срещата представители на иранското министерство на пътищата и градоустройството и на българското министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията очертаха основните насоки за двустранно сътрудничество. Бяха стартирани и разговори в областта на икономиката, енергетиката, индустриалните и свободни зони, банковия сектор, въздушния и ж.п. транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!