Подариха престижен роял на ученици от "Факултета"

09:51, 02 дек 20 / София 25 1814 Шрифт:
Антония Руменова

Роял от престижната марка "Естония" от няколко дни радва жителите на столичния квартал "Факулетета". След като на него са свирили виртуозни музиканти от Пловдивската филхармония, на него вече ще могат да се учат децата в местното читалище.

Уникалният роял се намира в народно читалище "Ромски таланти - 2016", където всяко едно дете ще може да се наслади на музиката. Дарението е направено от Яков Джераси, председател на международната фондация "България".

"Това е символично, защото много време тази махала не получи никакво внимание", каза Джераси. "Ние ще докараме и други неща със това дарение, което направихме", допълва той.

"Децата са най-важното нещо в нашия живот. Аз вярвам в три неща - огромната сила в Господ, вярата в нашите способности като хора и нашата доброта, както и в таланта на децата ни", каза Кирил Василев, председател на инициативен комитет "Факултета".

"Има учител, който да учи децата сега, и това е нашият пастор", допълва Василев.

"Това пиано е роял "Естония", който има своя душа, свой характер. Аз имах възможност с него да озвуча много неми филми в "Червената къща". Това пиано им придаде много живот, защото наистина има много благ и благороден звук", каза пасторът, цитиран от bTV.

Морски контейнери се превръщат в домове за предстоящата зима във „Факултета“

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама