Кои са най-странните забрани в света

14:00, 05 дек 20 / Любопитно 25 1471 Topnovini
Снимка: Pixabay

Различните страни, религии и култури в течение на времето са създали набор от табута и забрани, някои от които са, меко казано, странни.

Дъвченето на дъвка е забранено в Сингапур. Има няколко версии за въвеждането на забраната за употреба на този продукт, който можете да закупите само в аптека, представяйки документ за самоличност. Според една от версиите дъвка, изхвърлена от гражданин, е причинила неизправност в метрото и е причинила щети на милиони долари. Някои смятат, че забраната е въведена, за да се предотврати изхвърлянето на използваните дъвки върху земята и замърсяването на околната среда. Въпреки че не е известно точно защо дъвката е забранена в Сингапур, трябва да обърнете внимание на това, когато посещавате тази страна.

В Канада е забранено децата да се слагат в проходилка. Тази забрана е мотивирана от факта, че проходилките забавят умственото развитие на децата и дори могат да застрашат живота им.

Не може да тупате килими. Всъщност това правило, което се прилага и в някои региони на Турция, се спазва особено стриктно във Великобритания. В тази страна не можете да си изтупате килима, но можете да изтръскате малка постелка преди 8.00 часа сутринта.

В Швейцария не може да се карате на лаещо куче. Страната е една от най-стриктните държави по отношение на правата на животните в света, е незаконно да крещиш срещу лаещи кучета.

В Италия, която познаваме като страната на веселите, усмихнати хора или по-точно в Милано, е забранено да се мръщите. Този стар закон, който е в сила от много години, могат да нарушат само участниците в погребалните шествия и болничния персонал, пише БГНЕС.

Причината е неизвестна, но във Виктория, Австралия, е незаконно да се носят розови панталони в неделя.

В днешно време много родители се стремят да дадат на децата си уникални и оригинални, неподражаеми имена, но понякога това желание води до конфузни ситуации. В Нова Зеландия, Дания и Швеция има забрана да се дават странни имена на бебета, за да се избегнат подобни ситуации. Семейството трябва да избере име за детето си от списък, изготвен от държавата.

В Тайланд е забранено шофирането на кола по тениска или потник. Ако ще шофирате, трябва задължително да сте облечен с риза.

В Западна Австралия не можете да съхранявате в дома си повече от 110 килограма картофи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи