Майка и дъщеря пилотират самолет в тандем

20:01, 23 ное 20 / Любопитно 25 1857 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Докато Дона Гарет расте, за нея е съвсем естествено майка й да работи като пилот на самолет, пише Си Ен Ен. Това е и професията на нейния баща Дъг, който също е капитан на пътнически полети.

Това беше просто скучната работа на моите родители”, спомня си вече 26-годишната Дона. Всъщност нейната майка Сузи Гарет е една от първите жени пилоти на граждански самолети за американската компания SkyWest.

С времето Дона започва да разбира по-добре работата на родителите и си и проявява интерес към професията, която позволява да се пътува до различни точки на света и осигурява неимоверна свобода. Да стане пилот решава и нейният брат Марк, пише Нова телевизия.

Така през септември 2019 година майка и дъщеря  заемат пилотските места в самолет на SkyWest като първият тандем майка-дъщеря. Снимки на двете дами, усмихнато позиращи в кабината, предизвикаха истински фурор в социалните мрежи.

В момента заради пандемията от COVID-19 полетите са временно прекратени. Сузи е в Лос Анджелис, а Дона – в Чикаго, но майка и дъщеря се надяват скоро отново да летят заедно като тандем.

Авиокомпания превози пътници до никъде

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама