Борисов: Всички заводи продължават да се разширяват

09:46, 21 ное 20 / Политика 25 2171 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Всички заводи продължават да се разширяват. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завода за Комуникационно електронно оборудване за Българската армия "Самел-90" край Самоков. 

„Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че е много важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Той смята, че всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20. Борисов смята, че благодарение на нея все още се удържа безработицата. Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода пък му показаха и колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече са произвели 5, а остават още 5.

"И събота и неделя се работи", изтъкна той и уточни, че програмата е в подкрепа на бизнеса и общините.

"В Египет с такава кола ме посрещнаха. И в Саудитска Арабия са такива", каза Борисов като видя един от автомобилите, които се произвеждат в завода.

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем - огромни щети", подчерта още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама