Здравният министър вече е с още двама заместници

13:44, 20 ное 20 / Политика 25 869 Василена Йорданова
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов назначи още двама заместник-министри на здравеопазването - Евгени Григоров и Слави Пачалов.

В сряда правителството реши да увеличи броя заместници на здравния министър с още двама, като по този начин се засили организацията за ограничаване на разпространението на коронавирус. Към момента здравният министър има трима заместници – Светлана Йорданова, Бойко Пенков и Жени Начева. С новите назначения общият им брой става пет.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!