Пак обрат: Детски надбавки за семействата с ниски доходи, за останалите данъчни облекчения

17:11, 17 ное 20 25 3253 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Отмятането на ГЕРБ от предложението надбавки да има за всички деца предизвика вълна от недоволство. Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов гръмко обяви, че надбавки ще има. По-късно обаче депутатите от ГЕРБ внесоха поправка, с която първоначално предвидените пари за децата ще се разпределят за заплати на полицаи, лекари и медицински сестри. Това възмути служителите на МВР, които се обявиха против за заплатите им да се дават от парите за децата. Те настояха вносителите от ГЕРБ да напуснат парламента.

Полицаите искат извинение и пари, Борисов обещава бонус... може би

Коалиционните партньори на Борисов в управлението ВМРО също се изказаха срещу оттеглянето на идеята.

По спорния въпрос изглежда има напредък. Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира във Facebook:Спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари. При това без да противопоставяме различните групи“.

Разнобой във властта: Сачева и ВМРО продължават да искат детски надбавки за всички

Веселинов обясни, че се е провел „конструктивен разговор“ с финансовия министър Кирил Ананиев, на който всички са се обединили около мнението, че „всички български деца трябва да получат държавна подкрепа“.

Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни – семействата с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер. Тоест възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв. годишна подкрепа“, заяви Искрен Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама