Над 1 тон дезинфектанти ще се изразходват на Sofia Open

17:40, 13 ное 20 / Спорт 25 1662 Шрифт:
Василена Йорданова

Близо 1,2 тона различни видове дезинфектант ще бъдат изразходвани на тенис турнира Sofia Open. Всеки от екипа, който се грижи за дезинфекцията на „Арена Армеец“, изминава по около 15 км на ден.

Противоепидемичните мерки на последния турнир за година от календара на АТП са изключително строги и се спазват стриктно. Цялата зала се дезинфекцира сутрин преди старта на програмата, през целия ден и след края на последните мачове. Целият корт и всички принадлежности към него също се обеззаразяват след всеки мач. По график се чистят и колите, които возят играчите, като в тях не може да има повече от двама души.

Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020

Освен непрестанната дезинфекция, много стриктно се спазват и останалите противоепидемични мерки – зрителите и журналистите са настанени през две седалки, като всички, които не се използват, са запечатани. На играчите и организаторите се правят регулярни PCR тестове, съобщи БГНЕС. Температурата се измерва при влизане в залата. Всяка сутрин се попълва специален онлайн здравен въпросник към АТП.

 

Залата е разделена на различни зони за достъп, като в много случаи дори хора от един екип нямат досег помежду си, заради различния тип задължения, които изпълняват. Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България, при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент - опазване на общото здраве.

Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура са отменени всички събития с тенис звездите извън мачовете им от турнира. Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистанция от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително оповестен план.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама