Заради COVID-19 българските гимнастички няма да участват на европейското първенство

19:30, 09 ное 20 / Спорт 25 2973 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Българският отбор по художествена гимнастика отмени участието си на европейското първенство, което ще се проведе в украинската столица Киев. Причината е положителната проба за COVID-19 на една от грациите ни Ерика Зафирова.

Според новите разпоредби се налага целият отбора, контактувал със Зафирова, за се подложи на 10-дневна карантина. От Федерацията по художествена гимнастика уведомяват, че момичетата се чувстват добре. 

Индивидуалните състезателки Катрин Тасева и Боряна Калейн ще продължат подготовката си за шампиона на Стария континент, обяви Facebook страницата на Българската федерация по художествена гимнастика.

Четири гимнастички са заразени с COVID-19

Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала “Раковски” за европейското първенство. Припомняме, че и двете дадоха положителен резултат за COVID-19, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PSR теста беше изписана и в момента се възстановява.

"Епидемичната ситуация с вируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на Европейското първенство да се промени. Засега индивидуалистките ни жени и девойки са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи" пише Федерацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама