Четири гимнастички са заразени с COVID-19

09:40, 28 окт 20 25 1914 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Две от девойките и две гимнастички от националния отбор са дали положителни проби за коронавирус. Това заяви в ефира на bTV председателят на Българската федерация по художествена гиманстика Илиана Раева, след като от федерацията обявиха, че няма да участват на онлайн турнира, организиран от Русия

Грациите са изолирани и са под наблюдение на личните си лекари и лекарят на отбора. Те са показали леки симптоми на кашлица и температура, които вече отминават. Чувстват се добре и са започнали да се възстановяват.

Художествените ни гимнастички отказаха участие в руски онлайн турнир

Моето състояние е добро, изолирани сме и се надявам всичко да премине по възможно най-добрия начин. Не съм си правила тест, преди две седмици направих, беше отрицателен. Всички останали 40 души, които са били в пряк контакт, са отрицателни. Имаме само четири положителни. Тяхното състояние е добро, техните доктори са предписали медикаменти. Все още са млади, при тях протича доста по-леко“, обясни Раева. 

Тя сподели, че заразазяването е станало при контакт на едно от момичетата с родител с COVID-19, преди да разбере, че тестът му е положителен. 

Снимка: БГНЕС

Едно от децата имаше кашлица, вдигна температура, веднага ѝ казахме да си направи тест, той се оказа положителен – оказа се, че още три деца са положителни. Едното дете е имало контакт с болната си майка, която не е знаела още – оттам е тръгнало. Всички са предупредени за спазване на изисканите мерки", заяви Раева. 

Илиана Раева е уверена, че при спазването на мерките, при дисциплина и отговорност, ще се справим по-леко с вируса. „Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито при абсолютно спазване на мерките, но няма как да изолирам някои от състезателите и родителите – случват се такива неща. Не, мисля, че няма да повлият новите мерки, имаме право да тренираме. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките, всеки ден ще има повече новозаразени, но ако сме дисциплинирани и отговорни, мисля, че нещата ще минат по-леко“, каза още председателят на родната федерация по художествена гимнастика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама